Майже алхімія

22.03.2016 07:50

Молекулярна кухня – це фізико-хімічні властивості приготування їжі. До прикладу, для того, аби приготувати бісквіт, його потрібно піддати певній обробці. Для того, щоб збилися яйця, щоб воно «виросло», ми додаємо певні структуризатори, розпушувачі. Щоб у нас вийшла ікра чи сир, нам потрібно до фізичного процесу додати певний інгредієнт. Вони називаються структурами. Їх вигадав Ферран Адриа з Іспанії у 1996 році разом з відкриттям власного ресторану «Ель Буллі», який відразу увійшов у ТОП-50 кращих ресторанів світу, – розпочав екскурс у молекулярну кухню шеф-кухар з досвідом Ярослав Сусь.

Докладніше читайте :varosh.com.ua/all/post/ideishow/molekulyarna-kuhnya-majzhe-alhimiya-tilki-duzhe-smachna-j-vitonchena#.VvDc19KLTcs